Nieuwe digitale flitspaal aan in Sittard

maandag 17 februari 2014

Sittard - Opnieuw wordt een flitspaal in Sittard in werking gesteld. Nu op de kruising Dr.Nolenslaan - Haspelsestraat. In de loop van de volgende week gaat de paal aan. Het gaat om een flitspaal die flitst zodra bestuurders door rood rijden en/of te hard rijden.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodatgemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar eendataverwerkingseenheid.

De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol, dieeerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitaleflitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt 24 uur per dag enmaakt gebruik van een infrarood flitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet tezien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten, meet nietalleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vastdie door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dustwee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

Bewezen effect

Digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de oude,analoge flitspalen stonden

Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebbenvastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspaal vervangen wordt.Flitspalen hebben een bewezen effect op de benvloeding van het rijgedrag.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond