Nieuwe digitale flitspalen in werking in Doenrade

dinsdag 4 maart 2014

Doenrade - De bestaande flitspalen op de splitsing Provincialeweg Noord met de N276 zijn aangepast en gedigitaliseerd. In de loop van de volgende week worden de palen aangezet. De palen werken 24 uur per dag en zodra bestuurders door rood rijden en/of te hard rijden. Weggebruikers voorkomen op deze locaties dat ze een bekeuring op de deurmat krijgen door zich te houden aan de regels.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft politiestriping en een digitalecamera, waarmee gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct wordenovergeseind naar een dataverwerkingseenheid. De bon valt zodoende sneller op dedeurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en hetgedrag sneller kan aanpassen.

De analoge flitspaal maakte nog gebruik van een filmrol, dieeerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitaleflitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt dag en nacht enmaakt gebruik van een infrarood flitser die niet zichtbaar is.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising of splitsing met verkeerslichten,meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ookweggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door roodrijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door roodlicht.

Bewezen effect

Digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de oude,analoge flitspalen stonden

Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebbenvastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspaal vervangen wordt.Flitspalen hebben een bewezen effect op de benvloeding van het rijgedrag.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond