Politie op pad met buurtpreventieteams tijdens 1DagNiet

dinsdag 10 november 2015

Sittard/Geleen - Op vrijdag 13 november wordt voor de derde keer de landelijke actiedag ‘1DagNiet’ georganiseerd. Tijdens 1DagNiet roepen inwoners samen inbrekers een halt toe. Het doel van de actie is dat er 1 dag geen inbraken plaatsvinden en extra aandacht wordt geschonken aan preventie voor woningbraken. In de politieregio Westelijke Mijnstreek gaat politie samen met bewoners op pad om zich in te zetten tijdens 1DagNiet.

In onder andere de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek gaan wijkagenten op pad met buurtpreventieteams tijdens 1DagNiet. Gedurende de dag en avond/nacht gaan inwoners in groepen door de wijk, om alert te zijn op woninginbrekers en aandacht te vragen voor de dag. Dat doen zij door inwoners te wijzen op inbraak-onveilige situaties. Ook wordt er aandacht geschonken aan preventietips om woninginbraken te voorkomen. Wat kunt u bijvoorbeeld doen als u niet thuis bent, zodat uw woning er toch bewoond uitziet? Het doel van de actiedag is om 1 dag geen woninginbraken te hebben, en vooral het publiek bekend te maken met preventietips en advies. De politie hoopt dat zoveel mogelijk wijken in het basisteam Westelijke Mijnstreek aandacht schenken aan deze dag, en deel willen nemen aan 1DagNiet. Meer informatie is ook te vinden op www.1dagniet.nl.

 

 

 

Burgerinitiatief

In 2013 en 2014 organiseerden drie politiemedewerkers vanuit hun rol als burger het burgerinitiatief 1DagNiet, een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Tijdens de dag staan twee pijlers centraal: 1DagNiet wil bewustwording over het thema woninginbraken onder inwoners van Nederland vergroten en daarnaast bijdragen aan sociale verbindingen in de wijken. De politie en andere overheden ondersteunen dit initiatief.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond