Verkeersveiligheidsproject Munstergeleen van start gegaan

donderdag 14 maart 2013

Munstergeleen - Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Munstergeleen spraken van maandag tot en met vrijdag 143 weggebruikers aan op hun te snelle rijgedrag. De hoogst gemeten snelheid was 55 km/u, waar 30 de limiet is.

De kinderen hielpen de medewerkers van het Team SubjectieveVerkeersonveiligheid (TSV), onderdeel van het Team Verkeer van de politie inLimburg. Dit team is op verzoek van de bewoners bezig de verkeersonveiligheid opde Abshoven en Geleenstraat aan te pakken.

Gemeente en politie zijn al langer in gesprek over deverkeersveiligheid op genoemde straten. Ondanks de verschillendeverkeersremmende maatregelen die de gemeente inmiddels getroffen heeft, blevener klachten komen over te hard rijden. Vooral in Abshoven en de Geleenstraat.Daarom controleert de Politie de komende tijd intensief op de snelheid om deverkeersveiligheid in de buurt nog verder te verbeteren.

De opening van het project op 4 maart 2013 in aanwezigheid vanwethouder Peter Geenen, belangstellende buurtbewoners, politiechefs enmedewerkers van de gemeente was een succes. In die week werden ongeveer 1.350passerende weggebruikers op hun snelheid gecontroleerd. De politie was vierdagen van die week samen met de kinderen aanwezig om de controle uit te voeren.

Vanaf 11 maart t/m 14 april wordt verbaliserend opgetreden tegenalle te snel rijdende bestuurders. Ook worden in de week van 25 t/m 31 maart2013 bij alle aangrenzende woningen zogenaamde 30 km-containerstickersuitgedeeld. Dit wordt gedaan door leden van de buurtvereningingen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond