Twee aanhoudingen bij ontmantelen hennepkwekerijen

donderdag 10 juli 2014

Geleen - De politie afgelopen dinsdag bij ruimingen van hennepkwekerijen enkele honderden planten in beslaggenomen en twee personen aangehouden.

Bij een woning in de aan de Geenstraat werd door agenten eenhennepkwekerij met 80 planten aangetroffen. De beide bewoners zijn aangehouden.Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal stroom en mogelijk eerderehennepoogsten. In een pand aan de Rijksweg Centrum werden doorpolitiemedewerkers een hennepplantage met 672 planten aangetroffen. In eenandere ruimte werden nog ongeveer 502 potten met plantenresten gevonden. Ook indit pand bleek sprake te zijn van diefstal stroom en daarmee was er gevaar vooreventuele kortsluiting met bijvoorbeeld brand tot gevolg. Er zijn nog geenaanhoudingen verricht. Politie heeft de zaak in onderzoek.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, danloopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zichbezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schadedie de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijvendraaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie.Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit tewassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uwbuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900 - 88 44 of bel MeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan despecialepagina op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond