Politie waarschuwt voor babbeltruc aan deur

donderdag 7 maart 2013

Munstergeleen - De politie waarschuwt burgers in Munstergeleen voor een jongeman die met een babbeltruc probeert mensen geld afhandig te maken.

Een jongeman heeft voor zover bekend bij een vijftal woningenaangebeld de afgelopen weken en de bewoners met een babbeltruc gevraagd om geld.De zaak heeft de aandacht van de politie en waarschuwt burgers om alert te zijnvoor deze vorm van oplichting. Indien u informatie heeft over deze zaak wordt uverzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via0800 - 7000.Vermoedelijk is het steeds om een dezelfde persoon, die voldoetaan het volgende signalement: een keurige nette, blanke jongenman in de leeftijdtussen 25-30 jaar. Hij is ongeveer 170 a 180 groot, heeft een fors postuur enheeft donkerblond achterovergekamd haar.

Oplichting

Oplichting is een vorm van bedrog waarbij de dader een ander oplistige wijze ontdoet van geld of waardevolle goederen. Oplichting kent allerleivormen: iemand kan u op straat, of aan de deur aanspreken en verleiden tot eenaankoop, of iemand probeert uw geld op slinkse wijze afhandig te maken. Internetheeft het risico voor oplichting vergroot. Bijvoorbeeld mensen die zich voordoenals uw bank en om uw inlogcodes vragen voor toegang tot uw rekening. Bent uslachtoffer geworden van oplichting? Doe altijd aangifte! Neem dan contact opmet de politie via het telefoonnummer 0900 - 88 44.

Meer weten over dit onderwerp, bekijk dan despecialepagina op deze website.2013021502

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Urmond | 112 alarmeringen Urmond | Goedkoop Tanken in Urmond | Supermarkten in Urmond | Weerbericht Urmond